Fillers – Ökad volym i önskat område

Behandling med fillers används vid önskan av ökad volym och skulptering av önskat område i ansiktet. Korrigering av rynkor, veck, ögonbrynslyft, soft lift och läppförstoring.

Fillers med Restylane och Juvéderm

Vi på Guchiakliniken använder oss av marknadens säkraste filler, Restylane och Juvaderm vid behandling. Dessa är världsledande varumärken inom estetiska behandlingar och är baserade på hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett proteoglukan, en lång molekyl som består av en lång kedja av protein som har en massa sockermolekyler kopplat till sig, som vi har i våra kroppar idag. Hyaluronsyrans främsta uppgift är att dra åt sig och behålla vatten för att återfukta huden. Tillsammans med elastin och kollagen bidrar hyaluronsyran till elasticiteten i vår hud. Hyaluronsyra finns i hudens matrix och tillverkas av fibroblaster, celler i hudens matrix.

Fibroblasternas förmåga att bilda hyaluronsyra blir sämre med åldern. Huden blir slapp och torr. Det bildas djupa rynkor i huden. Därför är det bra att tillföra extra hyaluronsyra t.ex. i form av injektioner (Skinboosters) för att återfukta huden och ge den mer spänst.

Fillers går bra att använda till flera olika områden där ökad volym och skulptering önskas. Vi på Guchiakliniken behandlar följande områden med fillers;

  • Läppar

  • Kinder och Kindben

  • Näsa

  • Käklinje och Haka

  • Tear Through / Mörka ringar under ögonen

BOKA TID

VANLIGA FRÅGOR

Gör det ont att få fillers?

Behandling med injektioner kan innebära obehag med nålstick. För att minimera smärtan vid nålstick använder vi alltid bedövningskräm, som appliceras på de hudpartier som skall behandlas 15 min före behandlingen. En mängd lidokain, ett bedövningsmedel, finns i de fillers vi använder och bedövar omedelbart efter att fillern har injecerats.

Får man biverkningar av fillers?

Biverkningar vid behandling med fillers kan uppstå i form av svullnad dagarna efter och ömhet och i vissa fall ett blåmärke. Infektionsrisken är liten men kan uppstå, men är ovanligt. Har man frågor går till alltid bra att höra av sig till oss eller boka ett återbesök.

Ska man komma på återbesök?

Normalt behöver en behandling med filler inte kontrolleras med ett återbesök. Viktigt att veta är att resultatet i största mån är beroende av mängden filler man har lagt. 

Däremot vill vi på Guchiakliniken att patienten alltid bokar in ett återbesök för kontroll om patienten upplever att det behövs.