Botox – Behandling för ett slätare och mjukare uttryck

Botox är en behandling som verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis gör huden slätare. Botox är ett medicinskt ämne som är mycket vanligt vid estetiska behandlingar. Det används till rynkor, veck i pannan och mellan ögonen, den så kallade argarynkan samt linjer i yttre ögonvrån som kallas kråksparkar. 

Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling med Botox kan dessa muskler slappna av vilket ger en öppnare och piggare blick. Det är också möjligt att behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Effekten kommer inom en till fjorton dagar och kvarstår mellan 3 till 6 månader.

 

 

Estetisk och Medicinska behandlingar med Botox.

Estetiska behandlingar med Botox delas upp i områden:

  • Arga rynkan – Linjer mellan ögonbrynen som kan ge ett argt/trött utseende

  • Horisontella linjer/rynkor i pannan

  • Kråksparkar – Rynkor runt ögonen

Resultatet

 –  Behandlingen är inte permanent och resultatet varierar för varje individ. Resultatet håller i ca 3 – 6 månader. (ibland mer eller mindre)

Medicinska behandlingar med Botox

  • Migränbehandling

  • Svettbehandling (hyperhidros)

BOKA TID

VANLIGA FRÅGOR

Vem utför Botoxbehandlingar?

Alla botox behandlingar utförs av Dr. Natalia Guchia. Legitimerad läkare med lång erfarenhet av botox. Hon har arbetat med estetiska och mediciska injectionsbehandlingar i över 13 år.

Gör det ont att få Botox?

På Guchiakliniken utförs estetisk behandling med Botox säkert och effektivt. De doser som används är små och har endast lokal effekt utan att spridas i hela kroppen. Injektionen utförs med en tunn nål och ger sällan obehag. Dock kan små blåmärken uppstå men de försvinner på någon eller några dagar.

Kan man få biverkningar av Botox?

Biverkningar

–  En känsla av en tyngd på ögonen/hängande känsla kan uppstå men är övergående.

–  Svullnad och blåmärke kan uppstå med är övergående.

–  Allergisk reaktion är mycket ovanligt 

Vad räknas som ett område?
botom omården
Hur många områden ska jag boka?

Se över bilden ovan på de områden du vill behandla, boka sedan 1, 2 eller 3 områden. När du kommer till oss för din behandling går det alltid att lägga till eller ta bort omården som du vill behandla.